Pénteken kezdődik!

Holnap végre elkezdődik a minden évben nagy izgalommal várt Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál. A Szent István ünnepe köré szervezett programsorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely idén is igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat.

A 2022-es Székesfehérvári Királyi Napok dramatikus történelmi játékkal kezdődik: Az Élet pecsétje című produkció augusztus 12-én, pénteken 21 órakor látható a Zichy-színpadon, amivel az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára emlékezünk. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár és Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

Az est folytatásában az épületvetítéseké és fényfestéseké lesz a főszerep. 20.30 órától 23.00 óráig a Bartók Béla térre látogatók kerékpáron ülve, azt hajtva irányíthatják a Vörösmarty Mihály Könyvtár épületének falán megjelenő animációt. A játék Falvay Miklós médiaművész alkotása.
21.30, 22.00, 22.30 órakor a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatán ismét 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt munkáiban gyönyörködhet a közönség.
21.00, 21.30, 22.00 órakor a – Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt 9.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható – Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán is 3D fényfestéssel várják az arra sétálókat.

A zene sem marad ki a nyitányból: 22.00 órakor Hamvas és a Zene a Múzeum akusztikon – Duo RedWhite koncert és borkóstoló lesz a Szent István Király Múzeum Díszudvarán.

További programjainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

Támogatók