Polgármesteri köszöntő

Kedves Olvasó!

Vágyakozással és várakozással tekintünk a 2022. évi Székesfehérvári Királyi Napok elé, amelyet augusztus 12–21. között rendezünk meg nemzetünk történelmi fővárosában. Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nélkülöznünk kellett a hagyományos kereteket, így nagy öröm mindannyiunk számára, hogy most újra megélhetjük a városunk számára oly fontos államalapítás ünnepét és közösségünk összetartozásának élményét.

Újra tíz fantasztikus nap vár ránk, melynek keretében izgalmas időutazást tehetünk. Újdonság lesz, hogy a színvonalas programsorozat megnyitóját idén a Zichy-színpadnál tartjuk, és ugyanitt lesz a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál is. Idén utoljára rendezünk Koronázási szertartásjátékot a Nemzeti Emlékhelyen III. András főszereplésével, összegezve az Árpád-ház és az elmúlt tíz év történetét. A Koronázási Ünnepi Játékokon ismét középkori forgatag költözik a Belvárosba, a mozgó történelmi képregény II. Andrást és az Aranybullát idézi meg, valamint újra lesz folkfesztivál, Fehérvári királyok menete, illetve díszközgyűlésen ünnepeljük az államalapítást és adjuk át a város jeles elismeréseit.

Jöjjenek el minél többen, hogy ismét együtt élvezhessük ezt az örömteli találkozásokban gazdag, páratlan programsorozatot a királyok városában!

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester

Támogatók