Polgármesteri köszöntő

Városunk legszebb és legizgalmasabb kulturális fesztiválja a Székesfehérvári Királyi Napok: olyan rendkívüli időutazásban részesít bennünket, amelynek során a középkorról szóló történelemkönyvek lapjai elevenednek meg a Belvárosban, ezúttal IV. Béla uralkodását felidézve.

Látványban, hangzásban feledhetetlen közösségi és személyes élményt kínál a Nemzeti Emlékhelyen zajló Koronázási szertartásjáték. A fesztivál egyedülálló hangulatát, sokszínűségét az impozáns színpadi produkciók mellett azok a páratlan találkozások is jól mutatják, amikor az Árpád-házi királyainkat ábrázoló óriásbábok lépkednek mellettünk a Fő utcán sétálva. Büszkék vagyunk erre a hagyományra, büszkék vagyunk arra, hogy a történelmi múltjában gazdag Székesfehérvár tele van élettel! A Nemzetközi Néptáncfesztiválon ismét megtáncoltatjuk a „világot” és részesei lehetünk a Népművészeti Fesztiválnak. Idén is nálunk találkoznak a régió katonazenekarai, a Zichy színpad pedig számos izgalmas koncert helyszíne lesz esténként.

Kedves Vendégeink, kedves Székesfehérváriak!  Érezzék jól magukat, és szerezzünk ismét közösen feledhetetlen élményeket a Királyok Városában augusztus 13. és 22. között!

Támogatók