Aktuális

Öreghegyen is mulattunk

Az Öreghegyi Mulatság a leghosszabb hagyományokkal rendelkező augusztusi rendezvénye Székesfehérvárnak. Ilyenkor a városrész lakói vendégségbe hívnak minden fehérvárit a Bory-vár előtti térre. Kora délutántól zajlanak a műsorok, valamint a programban a bornak is kiemelt szerep jut.

Együtt Szent István ünnepén is

Népművészeti fesztivál, Szent István-napi szentmise, borrendi rendezvények, tiszteletadás a Nemzeti Emlékhelyen, történelmi felvonulás, ünnepi közgyűlés, néptáncgála és tűzijáték  így ünnepelt Székesfehérvár.

Rúzsa Magdi, Blahalouisiana és a szimfonikusok

A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok utolsó két könnyűzenei koncertjét Rúzsa Magdi, valamint a székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adta a Zichy-színpadon.

Az élet magja: IV. Béla megkoronázása

Hetedik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító sorozat: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla, III. Béla és II. András után 2019-ben a „második honalapító”, IV. Béla király koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező.

Béla itt, Béla ott – ismerősünk lett a „második honalapító”

Három nap a középkorban – a hagyományos szlogen jól összefoglalja, mit is jelent, ha valaki részese lesz a Koronázási Ünnepi Játékok programjának. Lovagi torna és hagyományőrző bemutató, boszorkányok és jósok, mutatványosok és zenészek, vásári komédia és történelmi ismeretterjesztés, kézműves foglalkozások és sok-sok játék – csak szemezgetni tudunk az idei kínálatból.

Zene, az kell!

Katonazenekari fesztivál a Városháztéren, operett- és musicalslágerek a Zichy-színpadon. A Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál hetedik alkalommal töltötte meg jó hangulatú zenével, vidámsággal a Belvárost, és több év szünet után újra visszatért az operett műfaja is a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára.

Már csak 360 nap a következőig

Az utolsó bemutatót tartották a Zichy-színpadon csütörtökön este: a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál – a hagyományos, több utcát is érintő, táncokkal tarkított záró felvonulás után – a nyolc vendégegyüttes és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes műsorával ért véget.

Megmozdult a bíróság

Lenyűgöző látvány részesei lehettek azok, akik részt vettek az idei 3D-s épületvetítésen: Bordos László Zsolt ismét átrendezte a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatát.

Támogatók