Aktuális

Királyi híreink - 7. nap

2022. augusztus 18-án, csütörtökön a Székesfehérvári Királyi Napokon a néptáncfesztivál után a zene kapta a főszerepet: a katonazenekarok belvárosi térzenéje után a Zichy-színpad előtt megtartották a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált, este a Bartók Béla téren az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Tér-élmény II. évadnyitó hangversenyével várta a zenerajongókat.

Királyi híreink - 6. nap

Szerdán a Bory-várban ünnepélyes díjátadót tartottak, a múzeumban koncerttel várták a vendégeket, folytatódott a fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen és véget ért a Királyi Napok Folkfesztivál.

Királyi híreink - 5. nap

Kedden a múzeumban különleges tárlatvezetést, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban díjátadót tartottak. A városba látogatók tovább élvezhették a Királyi Napok Folkfesztivál programjait és a mauzóleumi fényfestést. Újabb francia vígjátékkal várta nézőit a Barátság mozi kertmozija.

Királyi híreink - 4. nap

Hétfőn folytatódott a Királyi Napok Folkfesztivál és a Nemzeti Emlékhelyen a fényfestés. Megemlékezést, szentmisét, kiállításmegnyitót, koncertet, borkóstolót tartottak. Megnyitotta kapuit a Barátság mozi kertmozija.

Érzik és őrzik a hagyományt

Kicsiktől a nagyokig szombaton este minden „albás” megmutatta, mi is az a NÉPTÁNC. 2022. augusztus 13-án elkezdődött és 17-éig Királyi játéktér, Királyi Táncpódium, Királyi Folkesték és FÉSZER Folkfesték programokkal vár minden néptánckedvelőt a a Királyi Napok Folkfesztivál.

Királyi híreink - 3. nap

Újabb családi piknik, mézlovagrendi programok, szentmisék, középkori játszóház, fényfestések – és természetesen folytatódott a Királyi Napok Folkfesztivál. Így telt a Székesfehévári Királyi Napok harmadik napja, 2022. augusztus 14-e.

Királyi híreink - 2. nap

Folytatódott a Fehérvári Mézünnep és a fényfestések sora, a Zichy ligetben Családi piknik, a múzeumban játszóház, előadások, bemutatók, a Városház téren Fúvós örömzene várta szombaton a látogatókat. Elkezdődött a Királyi Napok Folkfesztivál.

Fehérvári Mézünnep 2022

A mézek és a különféle méhészeti termékek megismertetése és népszerűsítése a célja a Fehérvári Mézünnepnek, amely péntektől vasárnapig tart a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az Országzászló téren Fejér megyei méhészek kóstoltatják és kínálják portékáikat. Vasárnap az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek belvárosi felvonulására, mézosztásra és mézlovag avatásra várják az érdeklődőket.

Támogatók