Királyi híreink - 4. nap

Hétfőn folytatódott a Királyi Napok Folkfesztivál és a Nemzeti Emlékhelyen a fényfestés. Megemlékezést, szentmisét, kiállításmegnyitót, koncertet, borkóstolót tartottak. Megnyitotta kapuit a Barátság mozi kertmozija.

A Királyi Napok Folkfesztivál 2022. augusztus 15-én, hétfőn délután Királyi játéktér, este Királyi Táncpódium, Királyi Folkfesték és FÉSZER Folkesték programokkal folytatódott. A Táncházban a kézműves foglalkozást követően a családok a Netz-produkcióval örömzenélhettek, -táncolhattak, este a Cimbaliband és a Galiba zenekar muzsikált.
Délelőtt a Lánczos Kornél Gimnázium udvarán megemlékezést tartottak a Magyar Királyi Szent István 3. Gyalogezred doni harcokban elesett katonáiról.
Délután Szent István Király Múzeum Rendház épületében megnyitották a Királyi aranyak Fehérváron – kincsek a Szent István Király Múzeum gyűjteményéből című kiállítást, este a Díszudvarban Hamvas és a Zene a Múzeum akusztikon címmel „Hangoló” kvartett koncertet és borkóstolót tartottak Hámori Zsófia fuvolista, Burján Gabriella hegedűs, Pillár Tamás brácsás és Svéd Fanni Virág csellós közreműködésével.
Az immár felújított Szent István-székesegyházban Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált Spányi Antal püspök hétfőn este. Nagyboldogasszony napja Szent István óta parancsolt ünnep. Szent István király olyan fontosnak tartotta Mária égi születésnapját, hogy ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szent Szűz oltalmába.
A Zichy-színpadon a Duna Művészegyüttes mutatta be a Szerelmünk, Kalotaszeg című produkcióját. 
A Bartók Béla téren a Barátság mozi kertmozijában az A hónap dolgozója című francia filmet láthatta a közönség.
21.00, 21.30, 22.00 órakor a – Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt 9.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható – Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán továbbra is 3D fényfestéssel várják az arra sétálókat.
Fotó: Alba Regia Táncegyüttes, Kerkay Zita, Kiss László, Simon Erika, Önkormányzati Kommunikációs Központ, Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ  
További programjainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

Támogatók