Királyi híreink - 7. nap

2022. augusztus 18-án, csütörtökön a Székesfehérvári Királyi Napokon a néptáncfesztivál után a zene kapta a főszerepet: a katonazenekarok belvárosi térzenéje után a Zichy-színpad előtt megtartották a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált, este a Bartók Béla téren az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Tér-élmény II. évadnyitó hangversenyével várta a zenerajongókat.

A katonazenekarok négy helyszínen örvendeztették meg a détálókat  térzenéjükkel: az Alba Plaza előtti téren a Veszprém Helyőrségi Zenekar, a Városház téren a Kaposvár Helyőrségi Zenekar, a Fő utcán, a Mátyás király-emlékműnél a Tata Helyőrségi Zenekar, a Zichy ligeti Zenepavilonban a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar várta közönségét.
A belvárosi térzenék után tartották meg a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált a Tata Helyőrségi Zenekar, a Veszprém Helyőrségi Zenekar, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar részvételével.
Tavalyi sikeres évadnyitó hangversenye után ismét nagyszabású produkcióval várta a közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a kiváló koncerthelyszínnek bizonyult Bartók Béla téren. Az „Éljen a magyar!” című programban a magyar zene nagymesterei, Erkel és Kodály népszerű műveinek részletei csendültek fel. Az est két művészvendége, Zemlényi Eszter (szoprán) és Rezsnyák Róbert (bariton) pályafutása egyaránt Székesfehérváron indult, most a Magyar Állami Operaház magánénekeseiként tértek vissza, hogy az emlékezetes gálahangverseny főszereplői legyenek. A koncertet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálta.
Fotó: Önkormányzati Kommunikációs Központ, Simon Erika
További programjainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

Támogatók