Ízelítő a Székesfehérvári Királyi Napok 2023-as programkínálatából

A város legnagyobb, legjelentősebb, országos hírű fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata rövidebb lesz, mint ahogy megszoktuk, de sokszínű, színvonalas programkínálattal várja a fehérváriakat és a városba látogató vendégeket 2023. augusztus 13–20. között.

A megnyitón az Alba Regia Táncegyüttes műsora köszönti a vendégeket, a néptáncfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Duna Művészegyüttes műsorait élvezhetik a nézők a Zichy ligetben a megszokott lelátóról.
A könnyűzenei koncerteken az R-Go és Charlie nagykoncertje várja a rajongókat, de a Zichy-színpadon láthatja a közönség a Parádé című előadást is, amely a Boban Marković Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciója.
A Szertartásjátékok sora tavaly véget ért, de a Koronázási Ünnepi Játékok idén is élményekkel teli három napot kínálnak minden korosztálynak: középkort idéző hagyományőrző csoportok, régizenei együttesek, mesterségbemutatók, családi foglalkozások és természetesen a királyi óriásbáb-család tagjai várják a városba látogatókat.
Augusztus 20-án az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában Erkel Ferenc Bánk bán című operájának koncertszerű előadásával zárul az ünnepi napok sora a Zichy-színpadon.

Támogatók