Változtatásokkal, de minden nagyrendezvényét megtartja idén a város


Kisebb változtatásokkal ugyan, de minden nagyobb rendezvényét megtartja 2023-ban is Székesfehérvár – erről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.

Az elmúlt évben megemelkedett energiaárak Székesfehérvárt is igen nehéz helyzetbe hozták, a bevezetett szigorú takarékossági intézkedéseknek köszönhetően azonban a város – helyszín- vagy időtartam változtatással ugyan –, de az évek óta hagyományos rendezvények többségét megtarthatja – mondta Cser-Palkovics András polgármester a 2023. április 18-i sajtótájékoztatón.
A Székesfehérvári Királyi Napok rövidebb lesz a megszokottnál, de minőségi, színvonalas programot kínál a vendégeknek. A megemelkedett technikai költségek miatt a Szertartásjátékot idén nem tudják megrendezni, de a Zichy-színpad koncertjei, a néptáncegyüttesek fellépése, a Koronázási Ünnepi Játékok és a többi hagyományos program minden bizonnyal sokaknak szerez örömöt. A polgármester kiemelte: a takarékosság nem befolyásolja a rendezvények színvonalát, az ingyenes programok minden bizonnyal sokaknak adnak lehetőséget arra, hogy találkozzanak, együtt legyenek, jól érezzék magukat szeretteikkel, barátaikkal együtt.

Támogatók