Elkezdődtek a Musica Sacra próbái

A fúvósokkal, a vonósokkal, az olasz vendégszólistákkal és a kórusokkal is próbált már kedden az Olaszországban élő, világhírű karmester, Janos Acs. A művészek a Musica Sacra hangversenyre készülnek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székházában: Rossini Petite messe solennelle című darabját augusztus 12-én mutatják be a Nemzeti Emlékhelyen.
A Kis ünnepi mise csak címében kis mise – többek között erről is beszélt a próba előtt a Fehérvár Tévének adott kis interjúban a bariton szólamot éneklő Filippo Polinelli, akiről az is kiderült: húszéves koráig egészen más pályára készült, csak akkor kezdett el énekelni. Chiara Tirotta (mezzoszoprán) azt mondta, hívő emberként különösen sokat jelent számára Rossini művében énekelni. A Magyarországon is több alkalommal sikerrel szerepelt tenor, Luciano Ganci is kiemelte: vallásos szellemben nevelkedett, zenei tanulmányait a Sixtus-kápolnában működő magániskolában kezdte, így többször is szerepelt a pápai ünnepségeken. A fiatal szopránénekesnővel, Sarah Tisbával és a többiekkel együtt ő is nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy Janos Acs őket választotta ki a különleges szépségű Rossini mű előadására.

Délután három óra körül aztán megérkezett a próbaterembe Janos Acs is, rövid megbeszélés után el is kezdődött a próba, ahol a karmester most az énekesek zongorakísérője is volt. A mise Kyrie tétele szólalt meg először – gyönyörűen: bár csupán rövid idegi élvezhettük a próbát, de nagyszerű hangokat hallottunk.

A koncertre még kaphatók jegyek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jegyirodájában, a Vörösmarty Színházban, a Városház téri jegyárusító pavilonban, online pedig a www.fehervariprogram.hu oldalon.

Támogatók