Eredményt hirdettek a rajzpályázaton

Az idei Koronázási szertartásjátékban jelentős szerepet játszik II. András lánya, Szent Erzsébet. Az ő életének eseményeit örökítették meg azok az alkotók, akik a Vörösmarty Színház pályázatán indultak. Az eredményhirdetést és díjátadást pénteken kora délután tartották a Pipó-toronynál.

A Koronázási szertartásjátékhoz kapcsolódó alkotói pályázatot gyerekek és felnőttek számára írta ki a Vörösmarty Színház. A díjátadón elhangzott: Székesfehérvárról tíz intézmény diákjai küldték be alkotásaikat, de érkeztek pályázatok a Győr-Moson-Sopron megyei Levélről, Kecskemétről, sőt, a határon túlról, Nagyváradról is.
„Mindannyiunkat meglepett, hogy ilyen sokan jelentkeztek a pályázatra, az pedig még jobban, hogy milyen fantáziadús képek születtek. Nagy szó ez a mai világban, amikor a gyerekek szívesebben ülnek a számítógép előtt. Azok, akik most itt állnak, büszkék lehetnek arra, milyen gazdag a fantáziájuk” – köszöntötte az eseményen megjelent díjazottakat a színház igazgatója, a szertartásjáték rendezője. Szikora János azt kívánta nekik, felnőttként is maradjon meg a képzelőerejük, kreativitásuk.

Az eredményhirdetés kapcsán elhangzott: a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, végül úgy döntöttek, abszolút győztest nem hirdetnek. A közösségi oldalon viszont lezajlott egy közönségszavazás, ahol a legtöbb szavazatot a felnőtt kategóriában indult Salih Dilán rajza kapta. Az ő munkáján kívül a következő 12 általános és középiskolás diák munkája szerepel abban a méretes kódexben, amelyet a helyszínen büszkén lapozgattak a gyerekek és szüleik: Kovács Kata, Pisch Polett, Hodák Anna, Rangel Regina, Koreny Réka, Lelkes Zsófia, Rangel Nóra, Hochhauser Ronald, Németh Adelina, Szakál Kata, Kulcsár Szófia és Arany Enikő alkotása mutatja be Szent Erzsébet életét és tetteit a könyvben.

A legjobbaknak járó jutalmat – a névre szóló oklevelet és páros belépőt a Koronázási szertartásjátékra – Szikora János és az augusztus 18-án és 19-én látható előadásban Szent Erzsébetet alakító fiatal színésznő, Osváth Judit adta át a díjazottaknak.

Támogatók