Három koncert, két zenekar egy helyszínen

A Székesfehérvári Fúvószenekar és a Martonvásári Fúvószenei Egyesület ad koncertet augusztus 12-én a Városház téren. A Fehérvári Fúvósfesztivál keretében a zenekarok külön-külön és együtt is játszanak majd. A szombaton 17.30 órakor kezdődő, meglepetéseket is tartogató esten az indulók mellett jól ismert filmzenék, könnyűzenei dalok pergő ritmusára tapsolhat a közönség.

A Fehérvári Fúvósfesztiválon a Székesfehérvári Királyi Napok 2023 nyitónapjának előestéjén, a Városház téren ad koncertet a 30 éves Székesfehérvári Fúvószenekar és a meghívásukra érkező Martonvásári Fúvószenei Egyesület.

Az idén tavasz óta Székesfehérvári Fúvószenekar nevet viselő hazai zenészek kezdik szombaton 17.30 órakor a koncertet, amelyen a klasszikus zenei művek mellett filmslágereket és könnyűzenei dalokat is játszanak. Hámori János, a zenekar vezetője csak annyit árult el: műsoruk sok meglepetést tartogat. Több olyan új darab is elhangzik majd, amelyet a hónap elején tartott erdélyi táborukban tanultak meg a Fúvósfesztiválra.

A Martonvásári Fúvószenei Egyesület zenekara közel negyven főt számlál. A legfiatalabb tagja 11, míg a legtöbb darabot játszott zenésze 71 éves, tudtuk meg karnagyuktól. Pfiffer Zsuzsanna, aki diákként a fehérvári ifjúsági zenekar klarinétosaként ismerte és szerette meg e műfajt, 15 éve vezeti a csapatot. A 18.30 órakor kezdődő koncertjük repertoárjában az Attila-induló mellett Édith Piaf dalaiból készült válogatás, a Macskafogó és a Rendőrakadémia egy-egy jól ismert zenéje is hallható.

A fesztiválról nem hiányozhat a közös zenélés sem. A Belváros kiváló akusztikája is hozzájárul ahhoz, hogy a nyolcvan kiváló zenész előadásában megszólaló Queen, Coldplay, Santana és Moriccone-dalok valódi koncertélményt nyújtsanak a hallgatóságnak. A karnagyok ígérete szerint, a közönség sem marad hangszer nélkül ezen az esten! 

Szöveg: Önkormányzati Kommunikációs Központ

Támogatók