Fehérvári Mézünnep 2022

A mézek és a különféle méhészeti termékek megismertetése és népszerűsítése a célja a Fehérvári Mézünnepnek, amely péntektől vasárnapig tart a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az Országzászló téren Fejér megyei méhészek kóstoltatják és kínálják portékáikat. Vasárnap az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek belvárosi felvonulására, mézosztásra és mézlovag avatásra várják az érdeklődőket.

A Szent István Mézlovagrend által szervezett Fehérvári Mézünnep augusztus 12-től, péntektől augusztus 14-ig, vasárnapig a késő délelőtti órától az esti órákig várja az érdeklődőket az Országzászló téren, a Virágóra mögötti területen. Fejér megyei méhész szakemberek kóstoltatják és kínálják a legkülönfélébb mézeket, jótékony hatású méhészeti termékeket, találunk a kínálatban lekvárokat, szörpöket is, és megismerhetjük a kaptárlevegővel gyógyító Apiterápiás Házat. Bemutatkozik a rendezvény egyik támogatója, a Magyar Agrárkamara, míg az Országos Magyar Méhész Egyesület sátrában interaktív, látványos programelemek bemutatója zajlik.
A Mézünnep szombaton kapcsolódik a Zichy ligetben zajló családi piknikhez. Vasárnap nagyszabású ünnepéggel folytatódik az esemény: Székesfehérváron találkoznak az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek, akik az Országzászló tér – Fő utca – Városház tér – Alba Plaza útvonalon, majd onnan visszafelé felvonulnak a 2022-es év Mézkirálynőjével. Az esemény a lovagrendek köszöntésével és mézlovag avatással zárul a téren, majd 12.00 órakor mézszentelő mise kezdődik a Ciszterci templomban.
Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ

Támogatók