Fények és fényjátékok

Idén ismét különleges fényfestészeti műalkotások színesítik a történelmi belvárost.

A Fő utcai mozgó történelmi képregényben a Székesfehérvári Királyi Napok minden estéjén II. András életének, uralkodásának története elevenedik meg a Ciszter templom és a Szent István Király Múzeum Rendház homlokzatán. A grafikai látványtervek idén is Magyarósi Éva grafikus vezetésével készültek, a koncepciót Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa dolgozta ki.

Augusztus 12-ig látható az idei év egyik újdonsága, az architekturális épületvetítés a Járásbíróság épületén a 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt munkáival. Az épület architektúrájához igazodó, 2- és 3D-s elemekkel készült tízperces zenés mapping anyag nem pusztán színezi, hanem meg is mozdítja, átrendezi a felületeket, ennek köszönhetően a nézők lenyűgöző látvány részesei lehetnek.


A Székesfehérvári Királyi Napok második felében – augusztus 17-től – Falvay Miklós médiaművész épületfestéseit csodálhatja meg és próbálhatja ki a közönség a Fő utcán. A hagyományos fényfestés mellett élőképportré rajzoló alkalmazással és interaktív kinektes vetítés során a néző maga is alkotóvá válik.

Támogatók