Fények és fényjátékok

A Székesfehérvári Királyi Napok alkalmával évről évre különleges fényfestészeti műalkotások színesítik a történelmi belvárost.

Mapping: zenés 3D-s épületvetítés

A fesztivál első három napján, augusztus 12–14. között újra lesz zenés 3D-s épületvetítés a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatán: immár harmadik alkalommal láthatják a nézők a 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt munkáját. Az épület architektúrájához igazodó, 2- és 3D-s elemekkel készült tízperces zenés mapping anyag nem pusztán színezi, hanem meg is mozdítja, átrendezi a felületeket, ennek köszönhetően a nézők lenyűgöző látvány részesei lehetnek három estén át:

Augusztus 12., péntek 21.30, 22.00 és 22.30 óra
Augusztus 13., szombat 22.00 és 22.30 óra
Augusztus 14., vasárnap 21.00, 21.30, 22.00 és 22.30 óra
  

Interaktív épületfestés

A székesfehérvári Falvay Miklós médiaművész fényjátékait jól ismeri a közönség. A művész nemcsak látványt nyújt, de be is vonja a látvány megteremtésébe a játékos kedvű látogatókat. Ebben az évben a Bartók Béla térre, a Vörösmarty Mihály Könyvtár épületére álmodott vetítést, amelynek alakításában a nézők is aktívan részt vehetnek majd: a térre kihelyezett bicikliket hajtva, azokat tekerve irányíthatják a képeket a homlokzaton augusztus 12–14. között esténként 20.30 órától 23 óráig. A kerékpárokat a Vitál Club Sportáruház biztosította.

  

Mozgó történelmi képregény

A Koronázási Ünnepi Játékok népszerű látványossága augusztus 19–21. között este 21 órától várja a járókelőket a Belvárosban, ahol a Ciszter templom és a Szent István Király Múzeum Rendház épülete szolgál vetítővászonként. A mozgó történelmi képregényt Magyarósi Éva képzőművész, animációsfilm-rendező készítette, az alkotásból II. András életét és az Aranybulla történetét ismerhetjük meg.

  

Támogatók