Fényjátékok

Idén ismét különleges fényfestészeti műalkotások színesítik a történelmi belvárost.
augusztus 10–20.
A mozgó történelmi képregényben a fesztivál ideje alatt minden este II. András életének, uralkodásának története elevenedik meg a Ciszter templom és a Szent István Király Múzeum Rendház homlokzatán. A grafikai látványtervek idén is Magyarósi Éva grafikus vezetésével készültek, a koncepciót Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa dolgozta ki.

augusztus 10–12.
Az idei év egyik újdonsága az architekturális épületvetítés a Székesfehérvári Járásbíróság (Dózsa György út 1.) épületén, a 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt munkáival. Augusztus 10–12. között esténként az épület architektúrájához igazodó, 2- és 3D-s elemekkel készült tízperces zenés mapping anyag nem pusztán színezi, hanem meg is mozdítja, átrendezi a felületeket, ennek köszönhetően a nézők lenyűgöző látvány részesei lehetnek.

augusztus 17–20.
A Székesfehérvári Királyi Napok második felében Falvay Miklós médiaművész épületfestéseit csodálhatja meg és próbálhatja ki a közönség a Fő utcán. A hagyományos fényfestés mellett élőképportré rajzoló alkalmazással és interaktív kinektes vetítés során a néző maga is alkotóvá válik.

Támogatók