Forgalomkorlátozás a Székesfehérvári Királyi Napok idején

Augusztus 10-én elkezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál: a Belváros környékén forgalomkorlátozásokat vezetnek be a rendezvények idején. A Zichy színpadnál augusztus 8–21-e között teljes szélességben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát, valamint az első hétvége estéin a Dózsa György út – Várkörút csomópontot is. Az érintett autóbuszok a fenti időpontokban terelőútvonalon közlekednek.
A Zichy színpadnál augusztus 8-án, szerdán 8.30 órától augusztus 21-én, kedden 13 óráig teljes szélességben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát. Továbbá a Zichy ligetben az 1. számtól a 9. számig húzódó útszakaszt zsákutcaként kétirányúsítják a Mészöly G. utca – Malom utca csomóponttól.
A következő időpontokban lezárják a Dózsa György út – Várkörút csomópontot a Móri út – Zichy liget csatlakozástól a Szekfű Gyula utca csatlakozásáig. A Szekfű Gyula u. – Várkörút útvonal mindkét forgalmi irányban szabadon használható a közforgalom számára.
- augusztus 8-án, szerdán 23.15 órától 2018. augusztus 9-én 04.30 óráig
- augusztus 09-én, csütörtökön 23.15 órától 2018. augusztus 10-én 04.30 óráig
- augusztus 10-én, 11-én és 12-én, naponta 20.30 órától 23.00 óráig

Autóbusz-közlekedés augusztus 8-án, szerdán 8.30 órától augusztus 21-én, kedden 13 óráig

- Terelőútvonalon járnak a Mór, valamint Zámoly irányából/irányába közlekedő országos és regionális járatok: Zichy liget – Mészöly G. u. – Palotai út. A városközpont irányába lévő III. Béla király tér elnevezésű megállóhely helyett ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki a jelenlegi megállóhelytől kb. 60 m-re a Móri út irányába (az MKB Bank épülete előtt). A Mór/Zámoly irányába közlekedő járatok a III. Béla király téren a helyközi megállóban állnak meg.

- A Lovasberény irányából/irányába közlekedő regionális járatok a Várkörút – Budai út terelőútvonalon közlekednek.

- A 16-os és 30-as számú autóbuszvonalak járatai Szedreskerti ln. és Feketehegy felé a Várkörút – Dózsa György u. – Mészöly Géza u. terelőútvonalon, Alba Ipari Zóna és Vasútállomás végállomás felé a Mészöly Géza u. – Dózsa György u. – Várkörút terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak mindkét irányban az Ybl Miklós ltp. és a Szabadságharcos út megállók. A járatok a III. Béla király tér megálló kivételével a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

- A 17-es számú autóbuszvonal járatai Könnyűfémmű felé a Csapó u. – Palotai út – Mészöly Géza u. – Dózsa György u. – Várkörút terelőútvonalon, Csapó utca felé a Várkörút – Dózsa György u. – Mészöly Géza u. – Palotai út – Csapó u. terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak mindkét irányban a Szabadságharcos út és az Ybl Miklós ltp. megállók. A járatok a III. Béla király tér megálló kivételével a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

A 26, 26A, 26G, 27, 38-as autóbuszvonalak járatai a Kassai u., Nagyszombati u., Videoton, Visteon és Videoton Ipari Park végállomások irányába a Palotai út – Mészöly Géza u. – Dózsa György u. – Szekfű Gyula u. terelőútvonalon, a Jancsár u., Autóbusz-állomás és Vasútállomás végállomások irányába a Szekfű Gyula u. – Dózsa György u. – Mészöly Géza u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek. Kimarad mindkét irányban az Ybl Miklós ltp. megálló. A III. Béla király tér megálló kimarad, a járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak (kifelé Uszoda, befelé Gellért u.).


Autóbusz-közlekedés augusztus 10-11-12-én 20.30 órától üzemzárásig

- Az országos-, és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala nem változik.

- A 16-os számú autóbuszvonal járatai a Szedreskerti ln. felé a Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Palotai út – Liget sor terelőútvonalon, az Alba Ipari Zóna felé a Liget sor – Palotai út – Budai út – Várkörút – Rákóczi u. terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak az Uszoda, az Ybl Miklós ltp. és a Múzeum megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak.

- A 17-es számú autóbuszvonal járatai Könnyűfémmű felé a Csapó u. – Palotai út – Budai út – Várkörút – Rákóczi u. terelőútvonalon, Csapó utca felé a Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Palotai út terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak a György Oszkár tér, a Gellért u., az Uszoda, a Szabadságharcos út, az Ybl Miklós ltp. és a Múzeum megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak. Az Autóbusz-állomás (Terelőútvonalon lévő ideiglenes megállóhely a Vörösmarty tér irányába.) A „17”-es jelzésű járatok a 43, 44-es járatok megállóhelyén állnak meg. (Középső megállóhely).

- A 26A, 26G és 38-as autóbuszvonalak járatai a Kassai u., Nagyszombati u., Videoton és Videoton Ipari Park végállomások irányába a Széchenyi u. – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula u. terelőútvonalon, a Jancsár u. és Vasútállomás végállomások irányába a Szekfű Gyula u. – Várkörút – Budai út – Széchenyi u. terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak az Autóbusz-állomás, a György Oszkár tér és az Ybl Miklós ltp. megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak.

- A 27-es autóbuszvonalak járatai Visteon irányába a Palotai út – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula u. terelőútvonalon, az Autóbusz-állomás irányába a Szekfű Gyula u. – Várkörút – Budai út – Palotai út terelőútvonalon közlekednek. Kimaradnak a György Oszkár tér és az Ybl Miklós ltp. megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak.

- A 33-as számú autóbuszvonal járatai a Vasútállomás – Lövölde u. – Gáz u. – Rákóczi u. – Várkörút – Szekfű Gyula u. – Ányos Pál u. – Havranek József u. – Fecskeparti ltp. – Gombócleső u. – Fecskepart u. – Zámolyi út – Mikszáth Kálmán u. – Szekfű Gyula u. – Várkörút – Prohászka Ottokár út – Vasútállomás terelőútvonalon közlekednek. A Fecskeparti ltp. felé a III. Béla király téren a járatok a Barátság Háza bejárata előtti helyközi buszmegállóban állnak meg. Ideiglenes megállót helyeznek el a Gombócleső utcában a Havranek József utca csomópontja előtt és a Zámoly u. 42. előtt a Mikszáth Kálmán utca felé. Kimaradnak a vasútállomás irányába a Szent Vendel u., az Irányi Dániel u. és a III. Béla király tér megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak.

- A 34-es számú autóbuszvonal járatai a Vasútállomás – Prohászka Ottokár út – Várkörút – Szekfű Gyula u. – Ányos Pál u. – Móri út – Fecskeparti ltp. – Gombócleső u. – Fecskepart u. – Zámolyi út – Mikszáth Kálmán u. – Széna tér – Gáz u. – Lövölde u. – Deák Ferenc u. – Vasútállomás terelőútvonalon közlekednek. A Fecskeparti ltp. felé a III. Béla király téren a járatok a Művészetek Háza bejárata előtti helyközi buszmegállóban állnak meg. Ideiglenes megálló helyeznek el a Gombócleső utcában a Havranek József utca csomópontja előtt és a Zámoly u. 42. előtt a Mikszáth Kálmán utca felé. Kimaradnak a vasútállomás irányába a Múzeum, a Fehérvár Áruház, a Laktanyák, az Ezredéves Iskola és a III. Béla király tér megállók. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített minden megállóhelyen megállnak.

A XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál zárófelvonulása augusztus 15-én, szerdán 18.30 órakor kezdődik a Belvárosban: a külföldi együttesek és a házigazdák a Táncháztól a Mészöly Géza utca, a Mátyás király körút, az Alba Plaza, majd a Városház tér érintésével vonulnak a Zichy színpadhoz a Fő utcán. A rendezvény lebonyolítása idején forgalomkorlátozásra kell számítani 18-20 óra között: a táncosok rendőri kísérettel gyalogosan vonulnak az utcákon. A gépjárműforgalomban a Malom utca – Mészöly Géza utca – Szabadságharcos út – Mátyás király körút – Palotai kapu tér útvonalon lesz torlódás. 


A Tour de Hongrie kerékpárverseny augusztus 16-án halad át Székesfehérváron, idén a versenyzők idén két kört tesznek meg a városban és itt lesz a második szakasz célállomása is.
Részletes információ az aznapi forgalomkorlátozásokról az alábbi linkre kattintva olvasható.

Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt hétfőn egész napra lezárják a parkolókat a Kossuth utcában és a Szent István téren. A „Fehérvári királyok menete és a Kárpát-medencei magyar néptáncosok zarándoklata Szent Istvánhoz” idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig. Kérik a lakosok és gépjárművezetők türelmét. Felhívják a lakók és a gépjárművezetők figyelmét, hogy az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt lezárják a Kossuth utcai parkolókat a Táncoló kislány szobortól a Petőfi utcáig mindkét oldalon, a Szent István téri parkolókat a Szent István tér 3. számtól (Levéltár) a Petőfi utcáig mindkét oldalon, valamint a Szent István tér 9. szám (Megyeháza) előtt. A lezárás augusztus 20-án, hétfőn 6 órától 20 óráig lesz érvényben. Kérik az érintett gépjármű-tulajdonosokat, hogy a fenti útszakaszokat hagyják szabadon. A környező parkolók közül a Petőfi utca további szakaszait és a Piac tér parkolóit ajánlják. A „Fehérvári királyok menete és a Kárpát-medencei magyar néptáncosok zarándoklata Szent Istvánhoz” program idején szakaszosan, rendőri felvezetéssel zárják le augusztus 20-án, hétfőn a következő útszakaszokat: 16.30-16.40 óra között – az óriásbábok kivonulása a Koronás Parkhoz: Színház utca – Mátyás király körút – Szabadságharcos út – Mészöly Géza utca – Koronás Parkig; 16.50-17.00 óra között gyülekező a Mészöly Géza utca Csitáry G. Emil Uszoda és a Koronás Park – Rózsaliget közötti útszakaszon; 17.00 - kb. 17.15 óra között vonulás a Szabadságharcos út Mészöly Géza utca és Mátyás király körút közötti szakaszán; 17.15 - kb. 17.30 óra között a menet a Mátyás király körút Szabadságharcos út és Zichy liget közötti szakaszán halad át; 17.30-18.00 óra között vonulás a Fő utca – Városház tér – Kossuth utca – Szent István tér útvonalon kb. 19.00-19.30 óra között – az óriásbábok visszavonulása a Vörösmarty Színházhoz a Szent István tér – Kossuth u. – Fő utca útvonalon. A felvonulás idején 17 és 18 óra között időszakosan lezárják a Kossuth utcát a gépjárműforgalom elől, így a Táncsics utcába sem lehet majd be- és kihajtani. A tűzijáték lebonyolítása érdekében 21.30 órától körülbelül 23 óráig teljes útlezárás lesz érvényben a Selyem utcában, a Halász utcában, a Kelemen Béla utcában, valamint a Horog utcában.


Kérik a lakosság és a közlekedők türelmét a lezárások idején, valamint körültekintő figyelmüket az utazások megtervezésében.

Támogatók