Igazán királyi napok

Királyi játéktér, gyerekjátszó, térzene, gálaműsorok és nemzetközi folkestek – a szombati parádés megnyitó után interaktív családi programokkal folytatódik a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál.
Az Országzászló téren naponta 11.00 órakor kezdődő királyi játéktéren a nemzetközi tánccsoportok együtt játszanak a gyerekekkel és a felnőttekkel, bemutatják népviseleteiket, hangszereiket, játékaikat. Ennek kibővített változata a naponta 16.00 órakor, a Táncházban megrendezett királyi gyermekjátszó, ahol a közönség tagjai részletesebben megismerhetik a vendégművész csapatokat, hazájukat, táncaikat, ruházatukat, majd közös tánctanulásra és igény szerint fotózkodásra kerül sor. Délutánonként 17.00 órától a Mátyás király-emlékműnél a csoportokkal érkezett együttesek tartanak élőzenés bemutatót, képviselve országuk népi kultúráját. Nagyon népszerűek a Zichy színpadon esténként 18.00 órakor kezdődő gálák is, ahol a csoportok hosszabb lélegzetű, mintegy félórás produkciót adnak elő élőzenés kísérettel, így bemutatva hazájuk egy-egy tájegységének jellegzetes táncait. A fesztivál elmaradhatatlan programjai a 21.30 órakor a Táncházban megrendezett nemzetközi folkestek. A csoportok gasztronómiai bemutatókkal készülnek, hazájuk jellegzetes ételeit kínálják, és táncra perdítik a közönségét.

Szeretettel várja Önöket a Baskír Köztársaság, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, India, Indonézia, Mexikó és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes.
A képgaléria folyamatosan bővül.

Támogatók