Ingyenes lesz a Musica Sacra

Augusztus 12-én, vasárnap 21 órától ingyen láthatják a Musica Sacra hangversenyét a komolyzene kedvelők a Nemzeti Emlékhelyen. A belépők az arso.jegy.hu oldalon keresztül foglalhatóak le, vagy személyesen az egész hétvégén is nyitva tartó Jegyirodában, a színházban vehetők át – érkezési sorrendben. Az előadásra korábban megváltott jegyek árát mindenkinek visszatérítik.

A Musica Sacra komolyzenei koncertjén ebben az esztendőben Rossini Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) című remeke csendül fel olasz vendégszólisták és az egyesített kórus előadásában, Janos Acs vezényletével. Ennek a koncertnek lehetnek részesei a hallgatók – a szervezők döntése értelmében ingyenesen.

A vasárnap 21.00 órakor kezdődő előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött. Ez kétféleképpen történhet: online az arso.jegy.hu oldalon keresztül foglalhatóak belépők, amelyeket kinyomtatva kérnek az előadásra elhozni. Személyesen a Zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban (8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.) lehet igényelni és átvenni a Musica Sacra koncertre szóló ingyenes jegyeket – érkezési sorrendben.

A hangverseny közönségének minél szélesebb körű kiszolgálására a jegypénztár pénteken 10.00-18.00 óra között tart nyitva a színházban, valamint az esetlegesen megmaradt belépőket az előadás előtt, vasárnap 19.00 órától a Városház téren, a Harang-emlékmű melletti faházban lehet még átvenni. Információ a jegyiroda@arso.hu címen, vagy a +36 70 509 8805 telefonszámon kérhető.

Az ingyenesség természetesen azokat a nézőket is megilleti, aki korábban már megváltották jegyüket az augusztus 12-i előadásra. Tőlük a szervezők azt kérik, hogy tartsák meg belépőjüket, amelyet három héten át, 2018. augusztus 13-tól augusztus 31-ig válthatnak vissza készpénzre. Erre az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban biztosítanak lehetőséget hétfőtől-péntekig 10.00-18.00 óra között.

Jöjjenek el vasárnap este a Nemzeti Emlékhelyre, legyünk részesei közösen a Musica Sacra hangversenyének, a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatának!

Az ingyenességre vonatkozó döntés a Koronázási Szertartásjátékot nem érinti. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy elővételben a jegyek nagy része elkelt, így aki szeretne részese lenni az augusztus 18-i vagy 19-i előadásnak a Nemzeti Emlékhelyen, az váltsa meg belépőjét mielőbb!

Támogatók