Királyok a Belvárosban

A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: augusztus 4-ig minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre.

Első alkalommal, július 7-én 17 órakor, a további szombatokon 18 órakor lehet az óriásbábokkal végigvonulni a Fő utcán.


Július 7-én, szombaton 17 órakor Szent István, hitvese, Boldog Gizella és gyermekük, Imre herceg képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai vesznek részt a menetben. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábokat Mosoni Gellért mutatja be. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

A második júliusi szombaton már a megszokott rendben, 18 órától jelennek meg a királyi óriásbábok a fehérvári Fő utcán, hogy a Székesfehérvári Királyi Napokra hangoljanak, és hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Július 14-én, szombaton 18 órakor a legkalandosabb életű magyar király, a tízéves korában megkoronázott Salamon mellett Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület tagjai kísérik végig a Fő utcán, és bemutatót is tartanak, ahogy a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd is dobálja a zászlóit. Az aláfestő zenét Máhr Dániel (koboz) és Jeszenszki Márton (furulya) szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

Július 21-én, szombaton 18 órakor Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, valamint Szent László képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-HSZGYSE és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd kísérik végig a Fő utcán. Az aláfestő zenét ezúttal is a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Csizmadia Máté mutatja be a közönségnek. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók ismét a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

Július 28-án, szombaton 18 órakor Könyves Kálmán és fia, II. István, valamint a Kálmán által megvakíttatott II. (Vak) Béla képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat az I. András Király Lovagrend vitézei és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan szereplői, a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai kísérik végig a Fő utcán. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Mosoni Gellért mutatja be a közönségnek. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók szokás szerint a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

A Székesfehérvári Királyi Napok előtti utolsó felvonulásukat tartják a királyi óriásbábok augusztus 4-én, szombaton 18 órakor a Fő utcán. Ezúttal II. (Vak) Béla, valamint a tavalyi koronázás főszereplői, III. Béla és neje, Antiochiai Anna képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban.

A királyokat a Fejér Baranta Hse vitézei és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan szereplői, a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak. Az aláfestő zenét ezúttal is a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Szabó Miklós Bence mutatja be a közönségnek. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a hagyományőrzők bemutatói szokás szerint a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Tartsanak velünk!

Támogatók