Kis ünnepi mise a nagy színpadon

Szombat este tartották a Musica Sacra főpróbáját a Nemzeti Emlékhely színpadán. Rossini Petite messe solennelle című darabjának Kryie tétele bezengte a teret, egy röpke időre megállásra késztette, el is csendesítette az éppen arra járókat.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az egyesített kórus és a négy olasz vendégszólista – Sarah Tisba (szoprán), Chiara Tirotta (mezzoszoprán), Luciano Ganci (tenor) és Filippo Polinelli (bariton) – a vasárnapi előadásra készült a világhírű karmester vezényletével: Janos Acs nemegyszer elő is énekelte a kórusnak a dallamot, amit hallani akart.

A koncert, amely a szervezők döntése értelmében ingyenes, augusztus 12-én 21.00 órakor kezdődik. Az ingyenesség természetesen azokat a nézőket is megilleti, aki korábban már megváltották jegyüket. A szervezők azt kérik, tartsák meg belépőjüket, amelyet a koncert után, három héten át, augusztus 13-tól augusztus 31-ig válthatnak vissza készpénzre a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban hétfőtől-péntekig 10.00–18.00 óra között.

Támogatók