Könnyűzenei koncertek 2023-ban

A könnyűzenei koncerteken 2023. augusztus 16-án Szikora Róbert és az R-GO, augusztus 19-én Charlie nagykoncertje szórakoztatja a rajongókat a Zichy-színpadon. 

A 2023-as Székesfehérvári Királyi Napok első könnyűzenei koncertjét Szikora Róbert és az R-GO adja augusztus 16-án, szerdán 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes.
Szikora Róbert az R-GO énekese, frontembere, a csikidám stílus magyarországi megteremtője. Az R-GO 1982-es megalakítása óta töretlenül az ország egyik legnépszerűbb zenekara. Fergeteges táncparty, színpompás zenei és vizuális forgatag – mindez egyben az R-GO! 2022 májusában Szikora Robert és az R-GO egy, ahogy mondani szokás, a „csilláron is lógtak” koncerttel ünnepelte a zenekar 40 éves jubileumát, elindítva a zenekar történetének egyik legjobb csikidám szezonját.

Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes rekedt hangú előadóművésze ad koncertet augusztus 19-én, szombaton 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes.Eredetileg balett-táncosnak készült, székesfehérvári gimnazista évei során alapított először rockegyüttest, majd 1967-től a Decca tagja lett. Charlie egy időre külföldön próbált szerencsét, hazatérve végül 1975-től a Generál zenekar tagja, majd ismét külföldön tevékenykedett, bejárta a világot. 1990-ben tért haza, és a Tátrai Band énekese lett; szólókarrierje 1994-ben indult. A populárisabb jazzt bemutató, ismert régi dalokat is big bandes átdolgozásban tartalmazó Jazz című albumát 2002-ben a Soul & Jazz, 2005-ben pedig a Funky, Soul & Jazz követte. 2006-ban aztán a zenész a régi, populárisabb stílushoz talált vissza Másképp ugyanúgy című lemezével. Tevékenységét számos díj, elismerés is fémjelzi, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje és a Liszt Ferenc-díj birtokosa, de kitüntették a Budapestért-díjjal is, és Budapest díszpolgárává választották. Charlie többszörös EMeRTon-díjas előadó, Arany Mikrofon-díjas, többször volt az év énekese, 2006-ban Artisjus, 2007-ben Börze Award, 2020-ban Petőfi Zenei Életműdíjat, 2021-ben Fonogram díjat vehetett át.  

Támogatók