Lemezbemutató és koncertek a Zichy színpadon

A Székesfehérvári Királyi Napok megnyitóján Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, valamint Pál István Szalonna és Bandája közös lemezbemutató koncertje, augusztus 16-án a Magna Cum Laude, 17-én az Anna and the Barbies, 18-án a Fehérvár Big Band szving estje és 19-én Szabó Balázs Bandája várja a zenerajongókat a Zichy színpadon.
Rock'n roll táncház műsorában összeolvadt a magyar kultúra és a rock’n roll forradalom szeretete. Így fért össze a kalotaszegi hajnali Petőfi verseivel, illetve Jimmy Hendrix zenéjével. A táncoslábúak a színpad előtt ropták, és a lelátón is teltház volt. A Belváros éttermeinek, cukrászdáinak terasza zsúfolásig megtelt a Székesfehérvári Királyi Napok nyitóestjén. A Fő utcán sétálók pedig a kivilágított standok színes portékái közül válogathattak.
A népszerű Magna Cum Laude fergeteges bulit tartott, a közönség a hét nagylemez legtöbbet játszott slágereit is élvezhette, nem hiányozhatott a Pálinka dal, a Vidéki sanzon vagy a Színezd újra című sem. Mező Misi (ének, gitár), Kara Misa (gitár, zeneszerző), Szabó Tibi (basszusgitár, szövegek), Lesták Marci (billentyű) és Török Máté (dob) szórakoztatták a fehérváriakat.
A Pásztor Anna és testvére, Pásztor Sámuel által 2004-ben alapított Anna and the Barbies koncertjén felcsendült az együttes Kiss Tibivel – a Quimby frontemberével – közös, egyik legismertebb slágere, a Márti dala. Pásztor Anna (ének), Pásztor Sámuel (ének, gitár), Hernádi "Decibel" Dávid (basszusgitár), Vághy Tamás (billentyű), Bubnó Márk (dob) varázsolták el a közönséget.

A Fehérvár Big Band koncertje New Yorkba varázsolta szombaton este a Zichy színpad közönségét, akik közül többen maguk is táncra perdültek. A jól ismert dallamokat Pocsai Kriszta, Majsai Gábor és Farkas Gábor Gábriel énekelte, a zenekart Hámori János vezényelte, a színpadon a Budapest Táncművészeti Stúdió tagjai tették teljessé a különleges estét.


A Zichy színpadon a Székesfehérvári Királyi Napok könnyűzenei koncertjeinek sorát ma este Szabó Balázs Bandája zárta.

Támogatók