Megérkeztek a szólisták

Hétfőn megérkeztek Székesfehérvárra a Musica Sacra olasz szólistái. Valamivel dél után a szoprán, Sarah Tisba és a bariton szólamot éneklő Filippo Polinelli, este hét körül pedig a mezzoszoprán, Chiara Tirotta és a tenor, Luciano Ganci is elfoglalta szobáját a Hotel Magyar Királyban.

Az énekesek kedden már próbálnak az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral és Janos Acs karmesterrel, aki a koncert sajtótájékoztatóján elmondta: a szólistákat maga választotta ki, és Olaszországban már találkozott is velük korábban egy próba erejéig. A karmester elmondta: Rossini Petite messe solennelle című darabja, amelyet augusztus 12-én, vasárnap hallhat a közönség a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon, a legnagyobb egyházzenei remekművek egyike. „Azt szeretném, hogy minél többen megismerjék ezeket a dallamokat, és hogy aki meghallgatja, az meg is szeresse ezt a darabot” – emelte ki a világhírű karmester.

A koncertre még kaphatók jegyek a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban, a Városház téri jegyárusító pavilonban, online pedig a www.fehervariprogram.hu oldalon.

Támogatók