Népszerű filmslágerek a Városház téren

Igazi nyári idő volt és megtelt a Városház tér az idei Fehérvári Fúvós Fesztiválon szombaton délután. A Székesfehérvári Fúvószenekar és a Martonvásári Fúvószenei Egyesület koncertezett, külön-külön és együtt is játszottak. Az estébe hajló koncerten jól ismert filmzenék, könnyűzenei dallamok és pergő ritmusok is felcsendültek.

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok nyitónapjának előestéjén, a Városház téren adott koncertet a 30 éves Székesfehérvári Fúvószenekar és a meghívásukra érkező Martonvásári Fúvószenei Egyesület.


A Székesfehérvári Fúvószenekar elhagyta nevéből az "Ifjúsági" szót, és mint a zenekar karmestere, Hámori János elmondta, az ok egyszerű: megnőtt a '90-es évek ifjúsága, akik a zenekar magját alkotják. Népszerű filmslágereket és könnyűzenei dalokat is játszottak, és több olyan új darab is elhangzott, amelyet a hónap elején tartott erdélyi táborukban tanultak a fesztiválra.

A Martonvásári Fúvószenei Egyesület zenekara közel negyven főt számlál. A legfiatalabb tagja 11 éves, míg a legidősebb zenész 71 éves - mondta Pfiffer Zsuzsanna, aki diákként a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar klarinétosaként ismerte és szerette meg a műfajt. A zenekar játszott Edith Piaf dalaiból készült válogatást, Abbát, Lusta Dick trombitaszólóját a Macskafogóból, és a Rendőrakadémia jól ismert dallama is megszólalt a Városház téren.

Nem hiányozhatott a közös zenélés sem, és a mintegy hetven kiváló zenész előadásában megszólaltak a Queen, a Coldplay, Santana és Moriccone muzsikái is, rendkívüli élményt nyújtva a népes hallgatóságnak.
Fotó és szöveg: Bácskai Gergely

Támogatók