Király(ny)i Napok

2020. augusztus 16–19.


KONCERTEK, TÁNCHÁZAK, PÁVA-GÁLA, KERTMOZI KIRÁLY(NY)I NAPOK A TÁNCHÁZBAN

2020. augusztus 16-19. között rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a Király(ny)i Napok mini fesztiválját, mely az albásoktól megszokott színvonalat és programkavalkádot ígér.

Az egyesület 2020. április 11-i döntése értelmében a koronavírus okozta nemzetközi válsághelyzet miatt a XXV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál a 2020. augusztus 14-18. közötti, eredetileg tervezett időpontjában nem valósulhatott meg. Emiatt 2021. augusztusára módosították a jubileumi fesztivál időpontját.

Az Alba Regia Táncegyesület - mint a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál negyed évszázados házigazdája - szeretné a Székesfehérváron és a környéken élők, a fesztivál hűséges közönsége számára egy négynapos „mini fesztivállal” pótolni idei elmaradt nagyrendezvényét megköszönve eddigi és jövőbeli lelkes támogatásukat. Néptáncfesztiválunk a külföldi meghívott csoportok mellett mindig nagy hangsúlyt fektetett a magas művészeti színvonalú helyi, hazai és határon túli táncegyüttesek és zenekarok bemutatására. A fesztiválszervezők mindig figyeltek arra is, hogy minden korosztály számára igényes közösségi népművészeti programokat nyújtsanak és ez nemcsak a közönségre vonatkozik, hanem a táncosokra is, akiknek a fesztivál színpada minden évben a rendelkezésére áll, hogy a székesfehérvári nagyközönség előtt mutassák be produkcióikat. Lehet nélkülük fesztiválozni, de nem érdemes, hiszen mégiscsak a hazai színek nemesítik a Királyi Napok misszióját: hagyományőrzés felsőfokon!

A koronavírus eldöntötte, hogy ebben az évben nem jöhetnek külföldi csoportok, de abba már hivatalosan sincs beleszólása, hogy milyen fesztivált szerveznek az adott feltételek mellett. És fesztivál lesz, csak nem akkora, mint azt egy éve terveztük. Dacolva a vírushelyzettel, édes bosszúra éhesen 2020. augusztus 16-19. között a Táncházban egy „csipetnyi”, egy „Király(ny)i” fesztiválhangulatot teremtenek a tánc fellegvárának falain belül. Augusztus 20-án pedig a Királyok Menetével fognak felvonulni csoportjaikkal, mert nélkülük nincs nemzeti ünnep!

 RÉSZLETES PROGRAM

Támogatók