Királyi napi híreink 2022-ben

Ilyen volt a 2022. augusztus 12-én látványos megnyitóval induló, a folkfesztivál kiváló néptáncos estéivel, világzenei koncertjeivel, a katonazenekari fesztivállal, az Alba Regia Szimfonikus zenekar évadnyitó hangversenyével, a kertmozikkal, a jubileumi Öreghegyi Mulatsággal és az Aranybulla-emlékévet ünneplő összművészeti produkcióval folytatódó, 3D épületvetítésekkel is „kifényesített”, és a mindig sok vendéget vonzó Koronázási Ünnepi Játékok háromnapos középkort idéző programjaival záruló Székesfehérvári Királyi Napok.


A minden évben nagy izgalommal várt Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál végre elkezdődött. A Szent István ünnepe köré szervezett programsorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely 2022-ben ismét igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat.


Folytatódott a Fehérvári Mézünnep és a fényfestések sora, a Zichy ligetben Családi piknik, a múzeumban játszóház, előadások, bemutatók, a Városház téren Fúvós örömzene várta szombaton a látogatókat. Elkezdődött a Királyi Napok Folkfesztivál.


Újabb családi piknik, mézlovagrendi programok, szentmisék, középkori játszóház, fényfestések – és természetesen folytatódott a Királyi Napok Folkfesztivál. Így telt a Székesfehévári Királyi Napok harmadik napja, 2022. augusztus 14-e.4. nap

Hétfőn folytatódott a Királyi Napok Folkfesztivál és a Nemzeti Emlékhelyen a fényfestés. Megemlékezést, szentmisét, kiállításmegnyitót, koncertet, borkóstolót tartottak. Megnyitotta kapuit a Barátság mozi kertmozija.Kedden a múzeumban különleges tárlatvezetést, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban díjátadót tartottak. A városba látogatók tovább élvezhették a Királyi Napok Folkfesztivál programjait és a mauzóleumi fényfestést. Újabb francia vígjátékkal várta nézőit a Barátság mozi kertmozija.


Szerdán a Bory-várban ünnepélyes díjátadót tartottak, a múzeumban koncerttel várták a vendégeket, folytatódott a fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen és véget ért a Királyi Napok Folkfesztivál.


2022. augusztus 18-án, csütörtökön a Székesfehérvári Királyi Napokon a néptáncfesztivál után a zene kapta a főszerepet: a katonazenekarok belvárosi térzenéje után a Zichy-színpad előtt megtartották a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált, este a Bartók Béla téren az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Tér-élmény II. évadnyitó hangversenyével várta a zenerajongókat.


A pénteki programok is nagyon izgalmasnak ígérkeztek: Koronázási Ünnepi Játékok, Öreghegyi mulatság, Koronázási szertartásjáték, Wolf Kati és a Budapest Jazz Orchestra koncertje, múzeumi programok – de az időjárás sajnos közbeszólt. Műsor- és helyszínváltozásokkal folytatódott a fesztivál 2022. augusztus 19-én.


A gondtalan fesztiválozáshoz a továbbra is kedvezőtlen időjárás miatt program- és helyszínváltoztatásokkal indult a szombat, de délutánra visszatért a jobb idő, megtelt a belváros és folytatódhatott az élménygyűjtés.


Véget ért a 2022-es Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál. A hét végére az időjárás sok esetben felülírta a terveket, de reméljük, így is mindenki jól érezte magát, és újabb élményekkel gazdagodva várja a következő rendezvénysorozatot.

Támogatók